Verslagen E-team
 
Uitslagen & Standen  
 
12 mei 2012

Afgelopen zaterdag is ons E-team (Joey, Stein, Ibo en Quentin) 23ste van de 40 E-teams geworden op het Nederlands Kampioenschap. Een prima prestatie !

 

Individuele scores:

Bord 1: Joey, 2 uit 7

Bord 2: Quentin, 3 uit 7

Bord 3: Ibo, 6 uit 7

Bord 4: Stein 4 uit 7

 

Meer info is te vinden via BDSV NK E-teams

 
19 november 2011

E-team succesvol in OSBO clubcompetitie

Henk Rutten

 

De maanden november en december staat altijd in het teken van de OSBO-JCC (Jeugd Club Competitie). De team zijn ingedeeld in leeftijdsklassen. Ze spelen op twee zaterdagen 4 tot 7 ronden tegen andere clubs uit de OSBO. Tijdens deze voorrondes kan je je plaatsen voor de TOP-klasse. De TOP-klasse wordt gevuld met teams die KNSB-competitie spelen, aangevuld met de beste teams uit de twee voorrondes.

 

Onze C-, D- en E-teams zijn met succes in actie gekomen de afgelopen maanden.

 

E-team

Het E-team begon met een thuiswedstrijd. Voor het eerst sinds jaren organiseerde wij weer eens een competitie-ronde. Dertien teams van 4 spelers speelden 7 wedstrijden. Het team van Het Kasteel bestaat uit Quentin, Joey, Ibo en Stein. Het team speelde uitstekend. Vooral Ibo en Stein haalde mooie scores en hadden een belangrijk aandeel in de uiteindelijke derde plek die behaald werd. Daarmee is de plaatsing voor de TOP-klasse al zeker.

 

Eindstand, 1ste speelronde (5 november, Wijchen)

 1. De Toren E2        12 - 22.5 Geplaatst voor TOP-klasse

 2. De Schaakmaat E2   11 ? 21   Geplaatst voor TOP-klasse

 3. Het Kasteel E      10 - 18.5 Geplaatst voor TOP-klasse

 4. De Toren E1         9 - 20.5

 5. Veenendaal E        8 - 17

 6. DSG Pallas E        8 - 14.5

Individuele Scores, 1ste speelronde (5 november, Wijchen)

Quentin Sterkendries  3.5 uit 7

Joey Brouwer          4.0 uit 7

Ibo Schuring          6.0 uit 7

Stein van Tol         5.0 uit 7

 

De tweede speelronde was eigenlijk al niet meer nodig en de OSBO had liever dat wij niet meer mee zouden doen. Maar helaas, schaken is leuk en veel schaken is leuker, dus we deden lekker gewoon mee! Wederom was een derde plek het resultaat.

 

Eindstand, 2de speelronde (19 november, Arnhem)

 1. De Toren E3        11 ? 21   Geplaatst voor TOP-klasse

 2. De Toren E1        11 ? 20   Geplaatst voor TOP-klasse

 3. Het Kasteel E      10 ? 17   Al geplaatst

 4. De Schaakmaat E3    8 ? 18   Geplaatst voor TOP-klasse

 5. DSG Pallas E        8 - 14.5 Geplaatst voor TOP-klasse

 6. De Cirkel E         7 - 14

De Schaakmaat E1 was als kampioen van vorig jaar al geplaatst voor de topklasse.

 

Individuele Scores, 2de speelronde (19 november, Wijchen)

Quentin Sterkendries  3.5 uit 7

Joey Brouwer          4.0 uit 7

Ibo Schuring         5.0 uit 7

Stein van Tol        4.5 uit 7

 
01 november 2008

E-team op 50% of meer

Henk Rutten

 

Vandaag speelde het E-team de eerste ronde van de competitie voor Club Teams. Een blik op de sterkte van de tegenstanders liet zien dat het geen gemakkelijke middag zou gaan worden. Maar Tobias, Albert, Zeb en Bram hadden er zin in. Met de rit van 75km naar Putten nog in de benen, natuurlijk weer een file door een kop-staartje, namen de heren plaats achter de borden.

 

Hieronder een korte verslag
1. Het Kasteel - De Cirkel 3.5 - 0.5
Er had meer in gezeten. Albert zette zijn tegenstander met een paar stukken meer pat. En Zeb stond beter, maar liet zich pardoes mat zetten. Tobias en Bram verloren, hun tegenstander was gewoon beter.

 

2. Het Kasteel - ASV 4 - 0
ASV speelde buiten mededinging met twee spelers van een andere club. Bram en Zeb wonnen hun partij en samen met twee reglementaire overwinningen op de borden 3 en 4, maakte dat 4-0.

Op bord 1 speelde Bram tegen Franka van Betuwe (rating 663). Het was een prachtige partij tussen beide spelers. Er werd een Spaanse opening gespeeld en zelf in het verre middenspel stond er nog een 'volwassen' stelling op het bord. Beide spelers dachten goed na over hun zetten en het was een genot om naar te kijken. Bram zorgde ervoor dat hij een vrijpion kreeg en toen Willeke een kwaliteit wilde offeren om de pion onschadelijk te maken, sloeg Bram genadeloos toe door een tweede vrijpion op pad te sturen.

Overigens wist Albert zijn partij wel te winnen en Tobias verloor helaas.

3. Het Kasteel - De Toren 2-2
Met respect werd er aangetreden tegen het team van de Toren. Vooraf werd dat team ingeschat als een van de kanshebbers. Maar onze jongens lieten zich niet van de wijs brengen. Bram wist met een vertraagd herdersmat op bord 1 zijn tegenstander te verschalken. Toen Zeb en Albert verloren werd een nederlaag verwacht, maar Tobias ging er nog eens goed voor zitten. Met nog maar 2 minuten op de klok bouwde hij ieder keer mattrucjes in de stelling. Helaas zag zijn tegenstander telkens wat er dreigde....op de laatste truc na dan. Tobias deed een toren in de aanbieding om op f8 te kunnen matten. Zijn tegenstander kon de verleiding niet weerstaan.... Tobias maakte de 2-2.

4. Het Kasteel - Pallas 2-2
Het was wederom een spannende wedstrijd. Tobias voltooide zijn hattrick door zijn derde overwinning op rij te noteren. Ook Zeb wist te winnen. Albert verloor en Bram speelde tegen Willeke Knottnerus. Deze dame is gelouterd door het spelen van vele toernooien en nam deze zomer nog deel aan de nationale pupillendag. Bram had er geen ontzag voor en ging ten aanval. Hij wist zelfs een kwaliteit te winnen en stond beter. Hij stuurde in zin aanval aan op de 7de rij maar zijn koning stond achter de paaltjes met de zwarte toren en een dame gevaarlijk op open lijnen. Bram zag het wel, maar in plaats van een luchtgaatje op h2 of g2 te maken, liep hij met zijn koning naar f1 het gevaar tegemoet. Na een reeks van schaakjes werd het uiteindelijk mat midden op het bord.

5. Het Kasteel - Pallas 4-0
Deze tegenstanders waren geen partij voor onze jongens. Verdiend werd er ruim met 4-0 geworden.

6. Het Kasteel - PSV Dodo-1   1-3
Deze tegenstander was echt te sterk voor ons. Albert wist weliswaar mooi te winnen, maar de overige partijen gingen verloren.

In de laatste ronde waren we vrij en konden dus redelijk op tijd naar huis vertrekken. Ik heb dus helaas nog geen eindstand.

Nog even de individuele uitslagen:
1. Bram   3  uit 6
2. Zeb    3  uit 6
3. Albert 3? uit 6
4. Tobias 3  uit 6
 

Onderweg naar huis, in de stromende regen zorgde een CD-tje van Ernst, Bobby en de rest voor de nodige lol. Uit volle borst zongen de vijf mannen de hele CD mee en daardoor leek de terugreis, met het goede resultaat op zak, veel korter te duren. Het E-team heeft er in ieder geval zin in om over 3 weken de strijd weer aan te binden met de 8- en 9-jarige toppers uit het OSBO-gebied.

 

 
24 oktober 2008

Voor het eerst in jaren speelt het Kasteel weer met een E-team in de OSBO-competitie. Drie spelers zijn al bekend, Zeb, Bram en Albert. Mogelijk wordt Tobias de vierde. Zeker een team wat iets zou moeten kunnen bereiken. Het E-team speelt op 1 november in Putten en op 22 november in Ede.

 

A.S.V. E

Het Kasteel E

Mook E

DSG Pallas E1

DSG Pallas E2

De Schaakmaat E

S.M.B. E

De Cirkel E

PSV DoDO E

De Toren Arnhem E1

De Toren Arnhem E2

 

De teamleider is Henk Rutten

 
29 maart 2008

Goede prestaties Albert en Bram in Topklasse C

Henk Rutten

 

Op 29 maart was er een extra Topklasse-toernooi voor E-teams. Hieraan konden E-teams meedoen die zich niet hadden geplaatst voor de "echte" Topklasse. Het Kasteel had aan het begin van het seizoen nog niet voldoende kinderen om zich in te schrijven, maar het zou nu, met wat extra kinderen moeten kunnen.

 

Maar helaas, alleen Albert en Bram hadden er zin in, dus we konden geen team van 4 vormen. Dan maar contact gezocht met Niek van Diepen. Hij is de drijvende krachte achter het jeugdschaak in Mook en heeft een berg E-spelers achter de hand. In een aantal mailtjes werd een combinatie team opgericht. Twee kastelers samen met twee mokelingen zouden aan de slag gaan.

 

"Helaas" kwam er van dat voornemen niets terecht. Doordat er op het laatst een extra team aangemeld werd, kwam het aantal teams op 11. Dat zou betekenen dat er iedere ronde een team niet zou kunnen spelen. Drie teams hadden echter een reserve meegenomen en besloten werd om een twaalfde team te vormeren. Na het nodige geschuif kwam het er uiteindelijk op neer dat Het Kasteel E1 zou bestaan uit Bram, Albert en 1 (wisselende) speler van de Cirkel. Dat betekende wel dat, met drie man spelend, het erg lastig zou worden wedstrijden te winnen

 

Uiteindelijk deden de heren het nog best aardig in de stand. Een wedstrijd werd gewonnen en drie keer werd er nog een 2-2 uit het vuur gesleept. Van de invallers (derde spelers) moesten we het niet hebben. Het waren bepaald niet de top-spelers die aan ons werden uitgeleend. In de laatste twee rondes stonden Bram en Albert er zelfs alleen voor (toch werd er nog een matchpunt behaald!)

 

Dan maar naar de individuele resultaten kijken. Albert deed het hartstikke goed Hij speelde op het derde bord en haalde 3,5 punt uit 7 wedstrijden, en dat in zijn eerste externe wedstrijd. De laatste partij had hij kunnen winnen als hij zijn tegenstander niet pat had gezet.

 

Bram deed het nog beter. Hij scoorde maarliefst 6 uit 7 op bord 1 en 2. Pas in de laatste ronde moest hij voor het eerst zijn koning omleggen. Hij stond in die partij een dame voor en door een toevallig onbedoeld r?tgenschaakje van zijn tegenstander verloor hij nog. Zijn tegenstander in die partij kreeg uiteindelijk een prijs voor zijn 7 uit 7 score op bord 2.

 

Tijdens de prijsuitreiking kregen Bram en Albert beide een medaille uit handen van Niek vanwege het feit dat ze de hele dag met drie en de laatste twee rondes zelfs met zijn twee? speelden.

 

Afgezien van het spelen met zijn drie?, hebben de heren het fantastisch gehad. Volgende keer moeten we er gewoon voor zorgen met vier Kasteelkinderen mee te doen !!!

 

Al met al toch een geslaagde middag

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-04-2019 om 17:34:35