Verslagen C-team
 
Uitslagen & Standen Foto's van externe activiteiten
 
03 november 2012

Het Kasteel C1 wint eerste voorronde OSBO jeugd competitie

Henk Rutten

 

In de eerste ronde werd het C1-team ingedeeld tegen Het Kasteel C2. Ja, u leest het goed. voor het eerst in jaren was het Kasteel met twee teams vertegenwoordigd in de C-klasse. Dat belooft wat voor de toekomst. Het C2-team weerde zich kranig, maar het verschil was toch te groot. 

 

Ook de overwinning in de tweede ronde tegen De Toren C4 baarde nog niet echt opzien. Toen echter in de derde ronde ook met 3-1 gewonnen werd van De Schaakmaat, was duidelijk dat Het Kasteel het te kloppen team was. In de laatste ronde moest aangetreden worden tegen De Toren C2, het hoogste team uit Arnhem. Paris moest al snel zijn koning omleggen in een mislukte poging de stelling van de tegenstander met geweld te vermorzelen. Bram wist met een mooie aanval door het centrum naamgenoot Bram de Jong te verslaan. Toen Dimitris in een totaal gesloten stelling in remise moest berusten, lag de druk op bord 4 bij Etienne. Hij stond een loper tegen wat pionnen achter maar kon actief blijven spelen.

Het C1-team, winnaar van de dag

Zijn torens werkten prima samen en toen de koning van de tegenstander werd weggejaagd bleef de loper ongedekt achter. Met 3 pionnen meer in een toreneindspel, koos Etienne voor het team belang en bood in totaal gewonnen stelling remise aan. Het 2-2 gelijkspel was immers genoeg voor de eerste plek en plaatsing voor de TOP-klasse. Een prima prestatie.

 

Het C2 team met Leo, Ibo, Quentin, Helen en Christel had het zwaar in dit geweld, maar ze hielden goed stand. Uiteindelijk werd een negende plek behaald. Dit team zal volgend jaar een flinke stap kunnen maken, want er zit nog pril talent in verscholen.

 

Ook het E-team speelde in Arnhem, ik heb er weinig van gezien, maar ik begreep tussen de bedrijven door dat het best lekker ging. Uiteindelijk een vijfde plek en nog net geen plaatsing voor de top-klasse, maar dat kan in de volgende speelronde zeker nog wel gebeuren.

 

Met verbazing keek de concurrentie was er nu weer uit Wijchen kwam. 

Het C2-team werd negende

 

Het E-team

 
03 december 2011

C-team succesvol in OSBO clubcompetitie

Henk Rutten

 

De maanden november en december staat altijd in het teken van de OSBO-JCC (Jeugd Club Competitie). De team zijn ingedeeld in leeftijdsklassen. Ze spelen op twee zaterdagen 4 tot 7 ronden tegen andere clubs uit de OSBO. Tijdens deze voorrondes kan je je plaatsen voor de TOP-klasse. De TOP-klasse wordt gevuld met teams die KNSB-competitie spelen, aangevuld met de beste teams uit de twee voorrondes.

 

Onze C-, D- en E-teams zijn met succes in actie gekomen de afgelopen maanden.

 

C-team

Wat konden we van het C-team verwachten? Met de komst van Simon van Diepen en Bram die als D-speler wel in het C-team mee wilde doen, konden we eindelijk weer eens een C-team inschrijven. Deze spelers spelen per speeldag 4 potjes met 30 minuten bedenktijd per persoon. Hoewel veel spelers in deze leeftijdscategorie hun tijd al goed gebruiken wordt er nog wel regelmatig gevluggerd. Ook onze Chiel maakt zich er soms nog wel schuldig aan.

 

De eerste speelronde vond plaats in Arnhem. Twaalf teams traden aan in het strijdtoneel

 

Eindstand, 1ste speelronde (19 november, Arnhem)

 1. De Schaakmaat C2    7 – 13    Geplaatst voor TOP-klasse

 2. De Schaakmaat C3    7 – 11    Geplaatst voor TOP-klasse

 3. Veenendaal C        6 - 10.5

 4. De Cirkel C1        5 -  9.5

 5. De Toren C2         4 - 10

 6. Het Kasteel C       4 -  7

 7. SG Zutphen C        4 -  7

 8. DSG Pallas C        3 -  7.5

 9. De Elster Toren C   3 -  6.5

Individuele Scores, 1ste speelronde (19 november, Arnhem)

Chiel Koster         3.0 uit 4

Simon van Diepen     1.5 uit 4

Etienne Rutten       1.0 uit 4

Bram Rutten          1.5 uit 4

 

Tja, een vijfde plek maar alles zat dicht bij elkaar. De tweede speelronde vond plaats in Zutphen. Niet alleen een eind rijden, maar onmogelijk om er te parkeren. Hoewel we op tijd vertrokken waren, en een half uur van te voren in Zutphen waren, kwamen we toch 5 minuten te laat de speelzaal binnen. Omdat het aantal teams oneven was, kregen wij de eerste Bye toebedeeld. Later bleek dat een voordeeltje te zijn wat we goed konden gebruiken.

 

Eindstand, 2de speelronde (3 december, Zutphen)

 1. Veenendaal C        7 – 13    Geplaatst voor TOP-klasse

 2. De Toren C2         7 – 11    Geplaatst voor TOP-klasse

 3. De Schaakmaat C2    6 - 11.5

 4. Het Kasteel C       6 - 11

 5. SG Zutphen          4 -  9.5

 6. De Cirkel C1        4 -  8

 7. De Schaakmaat C4    4 -  8

Individuele Scores, 2de speelronde (3 december, Zutphen)

Chiel Koster         2.0 uit 3

Simon van Diepen     2.0 uit 3

Etienne Rutten       1.5 uit 3

Bram Rutten          1.5 uit 3

 

Een zeer goede 4de plek, maar geen directe plaatsing. Maar toen begon het lange wachten. Hessel Visser had een plekje in de speelzaal en ergens uit de stapel papier moest nog een team komen. Naast de 4 teams die zich in de voorrondes geplaatst hebben, en de 3 KNSB team (ASV C1, De Toren C1 en De Schaakmaat C1) was er nog een plekje vrij. Dat startbewijs was voor het team wat over de twee speeldagen de beste resultaten had gehaald. Toen cijfertjes opgeteld waren stond Het Kasteel C op een 4de plek over 2 speelrondes. Omdat de 3 teams boven ons al rechtstreeks geplaatst waren, was het startbewijs voor ons. Een prima prestatie!!!

 
28 februari 2009

We gaan niet naar Amersfoort

NK gemist op een half punt

Leo van Dijk

 

Vol enthousiasme en supergemotiveerd vertrokken we naar Arnhem. De derde plaats, die recht geeft op het NK, lonkte. En het was haalbaar, daar waren we van overtuigd. Het liep net even anders…

 

Ronde 5: Toren C2

Vooraf was ingeschat dat de punten niet uit deze ronde zouden moeten komen. In de berekeningen was bij alle concurrenten al een nul ingevuld voor de wedstrijden tegen de twee Toren teams. Verkeerd. Vandaag morsten ook de favorieten bordpunten. En een gelijkspel heeft er zeker in gezeten.

 

Als alle andere partijen al zijn afgelopen, wordt in deze wedstrijd nog op vier borden heftig strijd geleverd. Pas in de tijdnoodfase vallen de beslissingen. Jorik verliest van Jorick Laan. Simon wint na een partij met wederzijdse (gemiste) kansen doordat een paardvork van Martijn van Blitterswijk niet klopt.

 

Pjotr heeft de keuze om een randpion te slaan met loper of toren. Hij kiest het verkeerde stuk en verliest uiteindelijk. De laatste partij is die van Matthijs. Hij staat voor in tijd tegen Iris Roelofs. Voor hij echter de klok kan laten beslissen, wordt hij jammerlijk mat gezet. Uitslag 1-3.

 

Ronde 6: ASV

De opdracht is duidelijk: winnen. Door het verlies in de vorige ronde is het team afgezakt naar de vierde plek. ASV is een directe concurrent die weer op achterstand moet worden gezet. Teamleider van dit team is Siert Huizinga die meldt in een ver verleden nog een aantal jaren bij Het Kasteel gespeeld te hebben.

 

Matthijs is al na een paar minuten klaar! Zijn tegenstander houdt uitverkoop en meerdere stukken verdwijnen van het bord. Een opsteker voor de rest. Jorik is de tweede die een punt binnen haalt. Net als in een eerdere partij tegen Jia Jun  Zhu krijgt hij een dame cadeau.

 

Een halfje op de twee resterende borden is dus genoeg. Pjotr staat minder, maar Simon heeft een toreneindspel met maar liefst zes pionnen meer. Pjotr speelt weer op zijn Pjotrs. Naast de MacPjotr opening hebben we ook de Pjotr verdediging: laat de tegenstander maar bewijzen dat hij kan winnen bij een voorsprong. Deze keer was het een kwaliteit. Pjotr weet echter zijn vrijpion in te wisselen voor de witte toren. Zijn koning staat gunstig en zo kan hij de laatste pion ophalen. Met alleen een loper is de remise een feit. En zijn de punten binnen!

 

Simon heeft een van zijn pionnen laten promoveren tot een toren. Als de schaakjes van zwart op zijn, laat hij een tweede pion oprukken. Heel geniepig offert zwart nog zijn toren. Als Simon zijn pion laat promoveren tot dame, is het pat! Gelukkig gebeurt dat niet en zwart geeft op: 3½-½. En we staan weer derde!

 

Ronde 7: De Cirkel

Pallas is de enig overgebleven concurrent. Ons team heeft aan een gelijkspel genoeg. Pallas moet winnen. Beide tegenstanders doen hun sportieve plicht en leveren verwoed strijd. De vier keer remise variant valt al snel weg doordat Matthijs verliest. Er zal dus minimaal een keer moeten worden gewonnen. Jorik komt ook al snel verloren te staan, maar speelt door, hopende op een wonder of een rommelkans. Die komen er allebei niet. En we staan achter met 0-2. De hoop flikkert weer op door een overwinning van Pjotr.

 

Pallas heeft dan net met 2½-1½ gewonnen van Schaakmaat C2. En komt alles neer op de schouders van Simon. Hij staat beter in een eindspel met een pluspion met een toren en ongelijke lopers. Hij ruilt de torens, maar mist vervolgens een goede kans om een pion te laten doorbreken naar h2. Het resterende eindspel is remise.

 

De teleurstelling is heel even groot. Maar na een bezoek aan de kantine en een potje schaak om het af te reageren, kan er weer gelachen worden.

 

Einduitslag

 

C - Topklasse 2009

1

2

3

4

5

6

7

8

mp

bp

plaats

De Toren Arnhem  C1

 

4

3,5

4

4

3

4

4

14

26,5

1

De Schaakmaat  C2

0

 

0

0,5

1

1,5

1

0

0

4

8

Het Kasteel  C

0,5

4

 

3,5

1,5

2

3,5

1

7

16

4

A.S.V.  C

0

3,5

0,5

 

3

2

0,5

1

5

10,5

6

De Cirkel  C

0

3

2,5

1

 

1,5

3

0,5

6

11,5

5

DSG Pallas  C

1

2,5

2

2

2,5

 

3,5

0

8

13,5

3

De Schaakmaat  C1

0

3

0,5

3,5

1

0,5

 

1

4

9,5

7

De Toren Arnhem  C2

0

4

3

3

3,5

4

3

 

12

20,5

2

 

Persoonlijke scores

 

Jorik:    4 uit 7

Simon:    5

Pjotr:    4

Matthijs: 3

 

Hieronder dus geen foto van een feestvierend, uitgelaten team, maar wel van een team dat gestreden heeft voor wat het waard is. En veel plezier heeft gehad voor, tijdens en na de wedstrijden!     

 

 
14 februari 2009

Eerste dag Topklasse C

Jorik Quint

 

Op 14 februari ’09 was de eerste speeldag van de Topklasse voor C jeugdteams. Het C-team van het Kasteel had zich voor de Topklasse geplaatst door de voorronde te winnen. Met een team bestaande uit op bord één: Jorik Quint, bord twee: Simon van Dijk, bord drie: Pjotr Boers en bord vier: Matthijs Jansen werd de voorronde gewonnen. Gelukkig had niemand zich afgemeld dus konden we weer met dezelfde vier aantreden.

 

De eerste ronde

De eerste ronde moesten we uitkomen tegen Pallas C uit Deventer. Al snel kwam Matthijs minder te staan en kort daarna verloor hij materiaal. Uiteindelijk was het te veel en Matthijs verloor dus: 0-1 voor Pallas.

 

Simon stond eigenlijk de hele partij gewonnen maar maakte een fout in het eindspel waardoor hij een pion achterkwam, hij gaf het op toen zijn tegenstandster een dame ging halen. Het zag er somber uit, want ook Pjotr stond verloren. Ondertussen won ik een stuk en ik kon een dame gaan halen en snel daarna zette ik mat dus het stond weer 2-1.

 

Pjotr won een stuk terug maar stond nog steeds achter, maar gelukkig won Pjotr nog op tijd. uitslag: 2-2.

 

De tweede ronde

Dit maal moesten we aantreden tegen de Schaakmaat C1. De schaakmaat speelde niet met hun beste team omdat er veel zieke waren en er waren een paar spelers op vakantie. Desalniettemin hadden ze toch nog een erg sterk team. Simon stond al snel beter en won mooi twee pionnen. Vervolgens alles afruilen, een toren halen en mat zetten: 1-0.

 

Ikzelf stond qua stukken gelijk, maar kreeg een sterke koningsaanval. Mijn tegenstander zag in dat hij niet meer kon winnen of gelijk spelen: 2-0.

 

Matthijs had nog maar een pion en zijn tegenstander haalde een dame, sloeg de tegenstander van Matthijs de pion van Matthijs had hij niet verloren. Hij ging door zijn tijd, dus Matthijs had een gelukkig punt binnen gehaald 3-0.

 

Ondertussen waren Pjotr en zijn tegenstandster: Maron Huzen het eens over een remise, Pjotr stond een pion voor in het eindspel, maar er waren gelijke lopers. Uitslag dus 3,5-0,5 voor ons.

 

De derde ronde

We moesten tegen de torenhoge favorieten oftewel: De Toren C1 met als spelers: Noud Lentjes, Fabio Bravo, Rik Roelofs en Thomas Beerdsen. Al in de opening kwam Matthijs een kwaliteit achter tegen Thomas. Met een paar slimme trucjes kwam Thomas al snel tot een mat: 0-1.

 

Pjotr stond lang in de partij een pion voor tegen Rik, maar Rik speelde snel en goed, won een stuk en zette 3 minuten na dat op bord vier de partij was afgelopen mat: 0-2.

 

Zelf speelde ik tegen Noud Lentjes ik liet mijn dame insluiten, speelde nog even door, maar een dame achter is te veel dus ik gaf het op: 0-3.

 

Simon speelde heel erg goed en kwam een paard tegen twee pionnen voor. Hij kon uiteindelijk geen winst afdwingen, maar wel remise en dat tegen een 1900 speler! Erg knap! Uitslag dus: 0,5-3,5.

 

De vierde ronde

We speelden tegen de Schaakmaat C2.  Al heel snel won ik een stuk en ik kon rustig nog een tweede stuk halen, een dame halen en mat zetten: 1-0.

 

Simon stond twee pionnen voor, ruilde alles af en haalde een toren en zette op zijn Simons’ mat 2-0.

 

Ook Pjotr stond gewonnen. En even later volgde ook Matthijs, wel weer met de hulp van de tijd, maar toch dus de 4-0.

 

Een uiteindelijk geslaagde eerste dag, we staan nu derde en gaan ook voor de derde plek. De volgende speeldag, tevens ook de laatste, is op 28 februari te Arnhem. Dan maar weer zo goed mogelijk spelen.

 

 
22 november 2008

C-team plaatst zich overtuigend voor topklasse

Leo van Dijk

 

Na de zeer succesvolle eerste dag waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen. Zou het C-team zich weten te plaatsen bij de eerste twee en daarmee een plek weten te veroveren in de topklasse. Waar de echt sterke teams wachten…

Zelf hadden ze er alle vertrouwen in. En terecht, na de ruime overwinningen in de eerste ronde.

 

We hadden het geluk in de eerste ronde een bye te hebben zodat we pas een uur later dan de rest aanwezig hoefden te zijn. Voor Pjotr kwam dat helemaal goed uit, want hij moest eerst nog een belangrijke volleybalwedstrijd spelen. Hij kon zo van de ene in de andere auto stappen.

Via de toeristische route naar Malden. De speellocatie was prima, met gratis parkeergarage er onder!

 

Het Kasteel – SV Mook: 4-0

Speciaal voor ons laatkomers hield Niek van Diepen een extra welkomstwoordje. Verwijzend naar de goede banden tussen de clubs zinspeelde hij op het gunnen van punten aan Mook om hun kansen in leven te houden. Jammer voor Mook, maar daar kwam niets van terecht.

 

Na de opening stond Pjotr al een toren en Matthijs een dame voor. Hij moest nog even oppassen voor zijn eigen dame vanwege een gepende loper. Toen dat opgelost was, volgde snel mat. Pjotr had zijn partij toen al gewonnen.

 

Simon had in de opening een kwaliteit gewonnen tegen Maarten Kwaaitaal. Dat werd vervolgens een hele toren. Hij moest nog afrekenen met enkele opdringerige pionnen, maar toen die waren uitgeschakeld gaf de tegenstander op.

 

Jorik stuitte op bord 1 op de taaiste tegenstander. Noud Kemps speelde een goede partij. Joriks aanval op de koningsstelling beantwoordde hij met een tegenstoot met dame en torens door het centrum waar de zwarte koning nog stond. Gelukkig voor Jorik miste Noud een tussenzet (daar is ie weer Caspar!) met schaak. Nu wist Jorik met enkele sterke zetten de witte koning te matten.

 

Met deze overwinning was de eerste plaats zeker. ASV C1 kon op matchpunten nog gelijk komen, maar het aantal bordpunten van hen was een stuk lager. De juichstemming van het team was echter desastreus voor de concentratie en de motivatie.

 

Jorik

Simon

 

Het Kasteel – SMB: 1½-2½ 

SMB was nog in de race voor de derde plek die ook nog recht kan geven op een plaats in de topklasse. Andere kandidaten waren De Toren en De Elster Toren. Alle openingen verliepen rampzalig. Pjotr verloor een stuk, Jorik een kwaliteit. Simon zat versuft achter zijn bord als gevolg van een zware verkoudheid. Matthijs was de volgende die een stuk kwijt raakte. En dreigde een tweede te verliezen.

 

Bij Simon raakte een toren verdwaald midden op het bord. Toen hij een wilde pionnenstorm begon, raakte deze toren bekneld en ging van het bord. Einde partij. Matthijs kreeg volledig verrassend remise aangeboden. Waarschijnlijk schrok zijn tegenstander van de tegenaanval die Matthijs had opgebouwd. Met een stuk achter en een flinke tijdachterstand werd dit halve punt aangenomen. Pjotr had inmiddels een tweede stuk in de aanbieding gedaan en voor zijn partij moest ook worden gevreesd.

 

Jorik speelde tegen Balder Stalmeijer geen goede partij. Hij gaf een loper weg. Matthijs gaf aan hoe het wel had gemoeten: een toren offeren om vervolgens met een aftrekaanval de dame te winnen! Jorik vocht nog een hele tijd door, maar zijn tegenstander gaf geen kansen meer weg.
Hoe anders verliep het bij Pjotr. Hij speelde rustig door en liet zijn tegenstander maar bewijzen dat hij kon winnen met twee stukken voorsprong. Die gaf echter materiaal terug. En toen hij het matnet bijna had gesloten, wikkelde hij verkeerd af. En was het Pjotr die gewonnen stond! Hij haalde de vis wel op het droge en zorgde er voor dat de nederlaag niet zo pijnlijk was. De opmerkingen van andere clubs over steekpenningen konden daarmee ook ontkracht worden!

 

Pjotr

Matthijs

 

Alle spelers hebben een prima prestatie geleverd. De jeugd heeft laten zien aan te kunnen haken bij de goede prestaties van de overige teams van Het Kasteel.

 

Over het algemeen is er goed gespeeld. Pjotr haalde de beste persoonlijke score met 6 uit 6! Gevolgd door Jorik met 5, Matthijs met 4½ en Simon met 4 punten uit 6 partijen. En heel belangrijk: de sfeer in het team was uitstekend!

Noteer het alvast in de agenda: speeldagen topklasse op 14 en 28 februari.

 

Eindstand na twee speeldagen

 

   22  -  11  -  2008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         C  -  ZUID

1

2

3

4

5

6

7

R

mp  bp

 

1

Het Kasteel  C

XX

3

3

4

4

4

4R

12  23½

 

2

A.S.V.  C1

1

XX

3

4

3

3

4R

12  20½

 

3

S.M.B.  C

1

XX

2

3

1

4R

  9  16

 

4

De Elster Toren  C

1

0

XX

2

3

4

4R

  7  15½

 

5

De Toren Arnhem  C3

0

1

2

2

XX

2

3

4R

  7  14

 

6

Mook  C

0

1

1

2

XX

3

4R

  5  12½

 

7

A.S.V.  C2

0

1

3

0

1

1

XX

4R

  4  10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
01 november 2008

Super C-team!

Leo van Dijk

 

Als nieuwe teamleider van een stel enthousiaste jonge honden had ik behoorlijk hoge verwachtingen: alle vier hebben ze al heel wat ervaring, in de jeugdcompetitie en IJSCO toernooien. Maar gingen ze het waar maken? En hoe zou de tegenstand zijn?

 

Keurig op tijd stonden ze klaar bij het wijkcentrum. Meteen vertrokken. Slechts een kleine vertraging omdat Jorik zijn notatieboekje op z’n fiets had laten zitten!

Als eerste in Arnhem en mooi op tijd om Jeroen van Onzen te helpen bij het opzetten van de borden.

 

Het Kasteel – De Toren: 4-0

De Toren heeft natuurlijk een naam binnen de regio. Het was bekend dat de sterkste teams al toegelaten zijn tot de Topklasse, dus wat zouden we tegenover ons krijgen? Dat viel erg mee, gezien de eenvoudige 4-0 overwinning.

Matthijs was het eerst klaar. Met de prachtige aftrekzet Ph7 waarmee dame en toren van zwart werden aangevallen en een mataanval dreigde, werd het eerste punt binnengehaald.

Simon kwam een stuk achter, won dit terug en scoorde vervolgens ook eenvoudig een punt.

Jorik overspeelde zijn tegenstander; Pjotr is nog steeds stoïcijns als vanouds: de rust zelve achter het bord. Hij vond het een saaie pot, maar ook hij won!

 

Het Kasteel – ASV C2: 4-0

Ook dit team kon niet op tegen onze jongens. Jorik kreeg bij zijn middenspel opening op 2. d4 het antwoord d5. Daar wist hij wel raad mee! Matthijs had iets meer werk, maar na 17 zetten was ook hij al klaar.

Simon kwam in een wat passieve stelling terecht. Een blunder van zijn tegenstander was voldoende om de partij naar zich toe te trekken. Pjotr speelde een leuke aanvalspartij. Allebei vol op de winst waarbij Pjotr net een zet eerder tot mat kwam.

 

Het Kasteel – De Elster Toren: 3-1

Jorik had het weer eenvoudig: het ratingverschil was te groot. Simon speelde een nette partij en bereikte een makkelijk gewonnen eindspel. Pjotr kreeg de gelegenheid om met twee torens de koningstelling te slopen omdat de stukken van zijn tegenstander aan de andere kant van het bord stonden. Matthijs kwam een stuk achter. Hij bouwde nog een listig valletje in de stelling, maar zijn tegenstander doorzag het waardoor ook zijn dame verloren ging. Het eerste verloren bordpunt, maar de matchpunten waren weer binnen!

 

Het Kasteel – ASV C1: 3-1

Na drie ronden gingen deze teams samen aan kop. Van groot belang om deze partij te winnen, want alleen de winnaar is direct zeker van de topklasse. Op alle vier de borden waren ze aan elkaar gewaagd. Een echt spannende strijd volgde. Simon dacht het extra spannend te moeten maken door in gelijke stand zijn dame cadeau te doen. Op dat moment zag het er slecht uit, want Matthijs liep tegen een vork aan die een toren kostte. Jorik stond een pion achter. Maar toen lieten ze zien over de juiste mentaliteit te beschikken: Matthijs zette een aanval op met dame en loper. Om mat te voorkomen, pende wit zijn eigen dame. Die ging van het bord. Vrijwel direct gevolgd door de toren. Punt voor Matthijs! Pjotr stond inmiddels een toren voor, maar moest zorgvuldig spelen om een ver opgerukte vrijpion onschadelijk te maken. Daarna was het bekeken. Resteerde Jorik. Door een fout van zijn tegenstander kwam hij een dame voor, maar hij stond ruim achter in tijd. Hij mocht remise aanbieden of nemen, maar deed het niet. Zwart hielp mee door met zijn koning naar voren te komen. Hij bood remise aan. Jorik weigerde, keek eens goed en zette de zwarte koning midden op het bord met één zet mat!

 

Over drie weken volgen nog twee wedstrijden. Ze staan al te trappelen om de klus af te maken!

 

 

Tussenstand na eerste speeldag

 

Achtereenvolgens match- en bordpunten

 

1. Het Kasteel       8-14

2. ASV C1            6-12

3. SMB               5-10

4. De Elster Toren   4- 8

5. De Toren          4- 8

6. Mook              3- 7

7. ASV C2            2- 5

 
24 oktober 2008

Het C-team speelt op 1 november haar eerste wedstrijden in Arnhem. De tweede ronde is op 22 november in Mook. Het C-team speelt in de poule Zuid met de teams:

 

Zuid

A.S.V. C1

A.S.V. C2

De Elster Toren C

Het Kasteel C

Mook C

S.M.B. C

De Toren Arnhem C4

 

De teamleider van dit team is Leo van Dijk.

 
15 december 2007

6de plek voor C-Team tijdens 3de speeldag

 

Het C-team in actie tijdens de 3de speeldag in Zevenaar

 
03 november 2007

Kasteel C eindigt in de middenmoot

Henk Rutten

 

Het C-team heeft het best aardig gedaan. Uiteindelijk werden ze gedeeld vierde (van de 8 deelnemende teams). Aan de uitslagen was de speelsterkte va de verschillende teams nogal wisselend.

In de eerste ronde traden onze jongens aan tegen De Cirkel C1. Er werd met maarliefst 4-0 verloren. Dat ze de moed niet lieten zakken bleek tijdens de wedstrijd tegen Schaakmaat C3 want daarvan werd met 3-1 gewonnen.
De teloorgang bij SMB werd ook bij de C-jeugd zichtbaar. Onze jongens wonnen van SMB C1 met maarliefst 4-0. In de laatste ronde werd uiteindelijk kansloos van De Toren C5 verloren (4-0).

Definitieve eindstand na 4 ronden:
1. De Toren Arnhem C2 4 8 12
2. De Toren Arnhem C5 4 5 11½
3. De Cirkel C1       4 5 10
4. Wageningen C       4 4 8½
5. Veenendaal C       4 4 7½
6. Het Kasteel C      4 4 7
7. De Schaakmaat C2   4 1 4½
8. S.M.B. C           4 1 3


Op 24 november speelt het C-team de tweede ronde, in Ede dan.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13-04-2019 om 17:34:31