Verslagen van overige externe jeugdactiviteiten

 

30 december 2019

Een verslag van het IJscotoernooi in Druten

Joris en Wibe Ruijs

 

Op maandag 30 dec 2019 waren twee jeugdschakers van SV Het Kasteel naar het toernooi in Druten geweest. In totaal waren er 40 deelnemers verdeeld over 5 groepen. Ivo Derks en Wibe Ruijs werden in de D groep ingedeeld. Na een moeizame start kwamen de beide spelers steeds beter in het toernooi. Dit resulteerde in een achtste plaats voor Ivo en een gedeelde vierde plek voor Wibe.

 

Wibe schreef:

Ik won de eerste pot wel een van de mooiste matten die ik ooit heb gemaakt met drie pionnen en een toren zette ik hem in het midden mat en eerder die partij had ik ook een aftrek schaak op zijn dame. De tweede partij had ik nog best wel een grote kans maar die andere was te sterk helaas. De derde partij won ik maar, die andere was heel erg slecht en werd laatste uiteindelijk.

 

De vierde partij had ik me wel terug geknokt maar hij had me uiteindelijk wel mat. PS hij was 16 jaar. De vijfde stond ongeveer gelijk en toen gaf ik m’n dame weg en ik was boos op mezelf en verloor.

De zesde ronde speelde ik tegen iemand die vanuit een lagere groep kwam omdat hij te goed was, maar ik had een penning op een veld, maar die zag hij niet. De zevende ronde moest ik tegen Ivo en hij deed 100% zeker niet zijn best en ik won makkelijk.

 

De achtste ronde won ik ook door een fout van de ander het potje duurde niet lang, maar was wel spannend tot ik z’n dame er af sloeg en kort daarna won ik.

 

De laatste ronde was een belangrijke ronde want degene die won werd derde maar nee niemand won het werd remise en ik kwam goed terug ik had nog een pion en hij had een pion en een paard ik sloeg de pion en ik kwam bijna aan de overkant maar het kwam precies niet uit helaas en hij werd vierde en ik vijfde helaas...

 

Achteraf was het jammer dat ik de 5de partij een remise had afgeslagen, want alles stond vast. Dat wilde ik niet, want ik zag iets en ik stond voor dus zei ik nee. Als ik die remise had aan genomen, was ik 2de geweest. 

 

Ik vond het een leuke ervaring en ik wil graag naar meer toernooien.

 

10 Mei 2015

Dimitris en Paris speelden het NK-jeugd 2015!

Ritchy Duin

 

Van 2 tot 10 mei vond in het Topsportcentrum van Rotterdam het NK-jeugdschaak plaats in de categorieën A, B en C (tot 20, 16 en 14 jaar). Van onze vereniging hadden Dimitris (B-cat.) en Paris Loutragotis (C-cat.) zich geplaatst voor dit nationale kampioenschap. Met nog één ronde te gaan zaten beide spelers al op 4½ punt uit 8. In de laatste partij wist Paris nog een zwaar bevochten remise te behalen. 5 punten is een uitstekende prestatie in dit zware deelnemersveld. Dimitris verloor de laatste ronde helaas en eindigde dus met een 50% score. Ook dat is een prima resultaat!

 

  Score Plaats Rating TPR
Dimitris Loutragotis 4½ uit 9 11 1919 1939
Paris Loutragotis 5 uit 9 13 1491 1784

 

 

 

12 juni 2014

Dimitris wint IJSCO-totaalklassement 2013-2014!

Ritchy Duin

 

Vorig seizoen was het nog een tweede plaats, maar dit seizoen werd Dimitris Loutragotis IJSCO-jeugdschaakkampioen! Onze jeugdkampioen speelde slechts 6 van de 13 IJSCO-jeugdschaaktoernooien. Zelfs op het slottoernooi afgelopen zaterdag in Wageningen moest hij verstek laten gaan vanwege zijn deelname aan een internationaal schaaktoernooi in Maastricht. Omdat voor het IJSCO-klassement de 5 beste resultaten meetellen werd Dimitris toch nog met een behoorlijk ruime voorsprong de IJSCO-kampioen 2013-2014!

 

1.

Dimitris Loutragotis

Het Kasteel  Wijchen

195,5

2.

Gerhard van der Knijff

De Schaakmaat  Apeldoorn

151,6

3.

Dries Wedda

De Toren  Arnhem

151,0

 

Andere jeugdspelers van Het Kasteel in het eindklassement:

Paris Loutragotis

7

Bram Rutten

24

Ibo Schuring

37

Joey Brouwer

48

Marios Loutragotis

49

Lea Schuring

54

Adar Zeren

115

Simon van Dijk

130

Stein van Tol

158

Etienne Rutten

181

Christel van Diepen

182

Tu-San Nguyen

199

Tom van der Plas

210

Marnix van Tol

281

Quentin Sterkendries

306

Lobke Sterkendries

353

Levi Sterkendries

388

Sylke Sterkendries

400

 

In Maastricht bij het Open Limburgs Schaakkampioenschap presteerde Dimitris ook uitstekend. Met een score van 5½ uit 7 behaalde hij zelfs een 5de plaats in de C-groep! Paris pakte met 5 punten een knappe 8ste plaats.

 

Dimitris in actie tijdens het Open Schaakkampioenschap van Limburg

 

25 november 2011

Eindelijk winst tegen Mook

Henk Rutten

 

Vorig jaar verloren we de jaarlijkse massakamp bij de jeugd in Malden. Eerder dit seizoen stolen de Mokenezen de senioren beker uit Wijchen. Hoe blij waren we dat de massakamp bij de jeugd dit jaar in Wijchen bleef. SV Mook was zo goed de beker wel mee te nemen. In totaal speelden er 28 kinderen mee in de massakamp. Simon en Christel deden nog een keertje mee met Mook zodat het 14 tegen 14 werd. De top borden speelden 2 potjes, de rest speelde 3 potjes.

 

Nadat de eerste twee rondes gespeeld waren was de stand gelijk. Zou het, net als vorig jaar, weer een minimaal verschil worden? Vorig jaar won Mook met het kleinst mogelijke verschil. Dit jaar maakte SV Het Kasteel korte metten met Mook in de laatste ronde. De eindstand werd uiteindelijk 45-37. De jongste deelneemster, Lobke Sterkendries, mocht de beker in ontvangst nemen.

 
21 januari 2010

Het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap

Jorik Quint

 

Op 28, 29 en 30 december was het weer zo ver: het PJK (Persoonlijk Jeugd Kampioenschap). Dit jaar kwam het Kasteel met slechts 3 deelnemers: Jermo Kooijmans (A), Simon van Dijk (B) en ik (Jorik Quint) (B). Allen met de doelstelling een goed toernooi te spelen.

 

Ronde 1
Jermo mocht het met wit het opnemen tegen top Toren speler Jan van Dorp. Hij probeerde en hield lang vol, maar na verloop van tijd kon Jermo het opgeven. Simon met wit werd tegen Chateleijne Sanders neergezet. Na nog niet zo lang spelen verloor Simon een stuk en het leek verloren, maar door lang moed te blijven houden kreeg hij nog een kans: Chateleijne gaf het stuk terug. Toen moest Simon gelijk houden tegen twee overige vrij pionnen van heer tegenstandster. Dat lukte knap; 0,5 - 0,5. Zelf moest ik met zwart tegen Noud Lentjes. In een scherpe variant van het schots-gambiet. Jammer genoeg maakte ik een domme fout en verloor ik een stuk. Na even doorspelen zag ik dat het geen nut meer had; 1-0.

 

Ronde 2

Deze keer speelde Jermo met zwart tegen Reimer Meulenbeek. Jermo wist de partij vrij rustig en bewust te winnen. Simon (met zwart) mocht tegen Max van de Pavoordt; een bekende van Pallas. na een tijdje spelen stond de partij gelijk en het leek remise. Jammer genoeg schatte Simon een dameruil verkeerd in en verloor hij twee pionnen. Hij verloor. Met wit schoof ik aan tegen Dimitri Brons in een scherpe variant van het siciliaans kon aan het eind een beetje gelukkig mat in 7 maken. En met secuur schuiven gebeurde dat ook.

 

Ronde 3

Jermo kreeg met wit deze ronde een bekende Pallas spele tegn Jhonny Paans. Hij wist de partij knap na een pion winst te winnen. Deze ronde kwam de grote Kasteel-kraker: Simon van Dijk tegen Jorik Quint. Met een gelukje kreeg ik in de opening een pion cadeau. En tot overmaat van ramp speelde Simon een verkeerde verdedigings zet tegen een matdreiging en kon ik nogmaals mat dreigen. Simon moest dit maal een stuk offeren om mat te verkomen. Na nog even spelen vond ik nog wat stukken en uiteindelijk de mat 0 - 1

.

Ronde 4

Voor Simon en mij werd dit een vrij teleur stellende ronde: simon verloor van Erik Duijm en ik verloor van Nico Zwirs. Jermo mocht het met zwart opnemen tegen de absolute favoriet voor de winst van het toernooi namelijk: Koen Lambrechts. In een spannende partij moest Jermo hard verdedigen. Uiteindelijk kwam Jermo er niet goed uit. Hij verloor.

 

Ronde 5

Deze ronde won Jermo met wit van Paul Glasbeek. Simon kwam met zwart uit tegen Anne Lambrechts. Simon kwam 2 pionnen voor en speelde rustig uit naar winst naar het afruilen van zijn stukken met die van Anne. Ik speelde een slechte partij tegen Thomas van Veelen en liet me uiteindelijk stikmat zetten.

 

Ronde 6

Simon had een bye. Jermo speelde zijn laatste partij tegen de Torennaar Mees van Osch. Het was een lange partij waarin uiteindelijk Mees de beste bleek te zijn. Zelf speelde ik met wit tegen Jop Rouwhorst en om de ellende te vergroten liet ik hem zomaar naar binnen lopen en mij mat zetten. Raar genoeg kreeg ik volgens de Osbo site toch nog een halfje.

 

Conclusie

Het was zeker geen fantastisch toernooi, maar het was wel heel erg leuk en daar gaat het om!!!!!!! En ja volgende keer weer beter op het IJsco toernooi in Ede en er weer vol voor gaan. 

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 03-01-2020 om 11:05:24