Verslagen Kasteel 2 (SOS)

 

Uitslagen en standen Foto's

 

17 mei 2022

Het Kasteel 2 (SOS) promoveert naar de Tweede Klasse !!!!!!

Toine van Bergen

 

Tijdens de gezamenlijke slotronde van de 3e klasse E van de SOS-competitie, afgelopen dinsdagavond 17 mei in Ede, kon ons tweede team promoveren. Vooraf was duidelijk dat een overwinning hiervoor nodig was. Dat leek geen al te moeilijke opgave. Tegenstander was immers het in de staart van de ranglijst bivakkerende Wageningen 3. Maar de werkelijkheid bleek anders te zijn.

 

Kwam het door de spanning van het moeten winnen? Of had Wageningen gewoon een heel goede dag? De reden zal altijd onduidelijk blijven. Maar het werd een moeizame avond. De start was al niet denderend. Henk van den Berg speelde weliswaar een degelijke remise maar Mark Topper gaf na verlies van een pion al vrij snel op.

 

Gelukkig stond daar tegenover dat Martin van Gelder geleidelijk toch beter kwam te staan en zijn partij wel wist te winnen. Teamcaptain Kosse Stegman speelde – zoals we van hem gewend zijn –  een goede partij en bracht ons, door eveneens te winnen, weer op voorsprong (2½ – 1½).

 

De partijen van Bram van de Kamp en Ton Wouters moesten vervolgens de beslissing brengen. Bram begon prima met materiaalwinst maar even daarna stond hij zelfs slechter. Gelukkig wist hij alsnog remise te spelen. Ton hield zijn hoofd er goed bij, en wist zijn voorsprong van een pion vast te houden. In de wetenschap dat remise voldoende was zorgde hij ervoor dat zijn Wageningse tegenstander geen winstkansen meer zag en wel moest berusten in eveneens een gelijkspel.

 

Het Kasteel 2 eindigde het seizoen zo uiteindelijk als derde, wat voldoende was voor promotie naar de tweede klasse. Kosse kreeg daarnaast ook nog een prijsje omdat hij topscorer was geworden van deze klasse.

 

Ons derde team, dat in dezelfde klasse uitkwam, leed een kansloze 5–1 nederlaag tegen het sterke de Cirkel 2, dat daarmee evenals Het Kasteel 2 promotie wist af te dwingen. Alleen Stein van Tol wist een punt te bemachtigen. Voor hen zit het seizoen er nog niet op: op 1 juni wacht nog een inhaalwedstrijd in en tegen Wageningen.

 

 

 

 

 

21 februari 2022

Twee bonuspunten voor Het Kasteel 2

Ton Wouters

 

Het was een spannende externe wedstrijd zowaar na de lockdown periode. Het team schaakte weer meesterlijk. Na een uur spelen kwamen we met een te verwachten reglementaire nederlaag met 1-0 achter. Mark Topper kwam onverwacht niet opdagen, dat was jammer. Hij bood later bij mij via mail zijn excuses aan. Hij was met hoofdpijn gaan rusten en werd de volgende dag pas wakker.

 

De andere vijf spelers vochten voor wat ze waard waren. En dat was veel. We gingen enthousiast naar huis met 2 onverwachte bonuspunten.

 

Henk van den Berg speelde een degelijke partij, hoewel ik alleen meekreeg dat hij won. Ik had immers de handen vol aan mijn eigen partij. Een dubieus offer (Lh7 x pion) kon ik toch met moeite pareren. Daarna ontwikkelde zich een scherpe partij met wederzijdse kans. In het slotstuk gaf ik ter verdediging een paard terug. In een verdere poging mij mat te zetten vergaloppeerde hij zich door de dame te geven. Einde partij. We kwamen nu zelfs met 2-1 voor te staan.

 

Toen kon ik het verdere verloop van de andere partijen overzien. Er werd lang gevochten om een millimetertje ruimte. Ben stond er eigenlijk minder goed voor, maar de tegenstander zag niet hoe hij de partij kon beslissen en stelde remise voor, dat Ben natuurlijk gretig accepteerde.

 

Bij Martin stond het gelijk, maar er gebeurde wel iets geks. Hij kon met paard een vorkje (koning en dame) geven, met natuurlijk damewinst. Maar voorafgaand, werd in het vuur van de partij niet opgemerkt dat de tegenstander een onrechtmatige zet gedaan had waardoor deze situatie kon ontstaan. Ook einde wedstrijd.

 

Kosse tenslotte ging mooi met een pionnetje meer en goede lopers voor de winst. Uiteindelijk, na een maraton-partij capituleerde zijn tegenstander waardoor de eindstand op dat moment 1½-4½ werd.

 

Jongens een prachtig moment, toch met ons vijven een monsterzege. Op naar de volgende wedstrijd op vrijdag 18 maart tegen het sterke SV De Toren 2 uit Arnhem.  

 

05 november 2021

Ruime overwinning Kasteel 2 op De Cirkel 3

 

Verslag op de site van De Cirkel

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04-08-2022 om 11:07:56