75 jarig Jubileum 2014
 
Inhoudsopgave
opsommingsteken

Het Sponsorbord

opsommingsteken

Jubileum 2014: het Jubileumjaar in zicht!! (update december 2013)

opsommingsteken

Jubileum 2014: sponsoren gezocht! (update juni 2013)

opsommingsteken

Schouders eronder met zijn allen! (update december 2012)

opsommingsteken

We gaan er wat van maken! (update september 2012)

opsommingsteken

De start is gemaakt! (update juni 2012)

opsommingsteken

Help mee om er een feest van te maken! (update december 2011)

opsommingsteken

75-jarig Jubileum 2014 (maart 2011)

 

Jubileum 2014: het Jubileumjaar in zicht!!

Ritchy Duin

 

Nog even en dan zitten we in 2014. Dat betekent de start van het Jubileumjaar! De Jubileumcommissie heeft inmiddels flinke vorderingen gemaakt met de voorbereidingen voor de diverse Jubileumactiviteiten. We zijn dus goed op weg! Nog steeds blijven we echt nog op zoek naar nieuwe sponsoren van één of meerdere velden op het sponsorschaakbord. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe keuken, bankstel of auto gekocht? Of ben je nog van plan om dit te gaan doen? Geef dan meteen even een Jubileumflyer af. Dit is een kleine moeite en de club is er enorm mee geholpen! Er zijn genoeg flyers voorhanden. Help mee met zijn allen! Dank jullie wel!

 

De feestavond in 1987 i.v.m. het 40-jarige Jubileum (toen werd nog uitgegaan van 1947 als jaar van oprichting). Op de foto zijn o.a. Ton Wouters, Frits Vlek, Pieter Leenders, Jan van de Pol en Leny Hendrikse te zien.

 

Financiën

 

30 velden op het sponsorschaakbord zijn inmiddels bezet met een sponsornaam. Dat is aardig wat, maar er moeten er nog veel meer worden verkocht om alle Jubileumactiviteiten te kunnen bekostigen. Op de website is een digitale versie van het sponsorbord te bezichtigen. Kijk snel op www.svhetkasteel.eu. Wanneer je klikt op een veld van een sponsor dan word je direct doorgelinked naar de website van die sponsor.

 

De Jubileumcollectebus, die te vinden is in de barruimte, werd al drie keer geleegd!

 

Clemens Levink heeft onlangs een schaakcursus op basisschool De Boskriek gegeven. De opbrengst hiervan komt ten goede aan het Jubileum. Clemens heeft nog twee scholen op het programma staan. Goed bezig Clemens!

 

1.   Schaak

 

De topschaaksters Lisa Schut en Anne Haast uit het Nederlands damesteam hebben zaterdag 5 april 2014 in de agenda staan! Lisa werd dit jaar Nederlands Schaakkampioene! Er wordt gedacht aan een klassieke schaaksimultaan, kloksimultaan, groepsimultaan, blindschaak… Naast de leden van Het Kasteel zullen er ook een beperkt aantal leden van enkele bevriende schaakverenigingen worden uitgenodigd.

 

Nederlands Kampioene Lisa Schut

Anne Haast

 

Clemens Levink heeft Huub Blom bereid gevonden om als wedstrijdleider op te treden tijdens de KNSB-bekerfinale 2013/2014 welke op donderdag 29 mei 2014 gespeeld zal gaan worden! Super! 

 

Het Open Wijchens Schaakkampioenschap zal deels plaats vinden tijdens de finalevierkampen om het clubkampioenschap. De partijen die samenvallen met het Open Kampioenschap zullen dan ook daarvoor meetellen.

 

 1. Jeugd

 

Henk Rutten is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij het schaakkamp dat in de maand juni zal worden gehouden.

 

Er wordt nog gezocht naar een goede locatie (blokhut). Dat wordt vast superleuk!

 

 1. Boek

 

Willem van Berkel heeft het tijdpad uitgezet. Leon Schrijvers is al druk bezig geweest met de historische verslaglegging. Daarnaast worden er partijen geanalyseerd en foto´s gedigitaliseerd.

 

Naar een drukker wordt nog gezocht! Zijn er leden of ouders die contacten hebben?

 

 1. Feest

 

De feestavond is gepland op zaterdag 15 november 2014! Henk Peters en Theo Willems zoeken naar het juiste format om ervoor te zorgen dat vrijwel iedereen het naar de zin zal gaan hebben! In de middag zal er een schaakactiviteit voor (oud)leden plaats vinden!

 

Planning 2014

30 maart                Officieel 75-jarig bestaan

 

5 april        Schaak   Activiteit met dames uit Nederlands schaakteam

 

               Feest    Receptie

 

4 mei          Jeugd    Giesbers IJSCO-Jeugdschaaktoernooi

 

29 mei         Schaak   KNSB-Bekerfinale 2013/2014

 

Mei/juni       Schaak   Open Wijchens Schaakkampioenschap

 

Juni           Jeugd    Schaakkamp

 

September      Boek     Jubileumboek

 

15 november    Schaak   (oud)leden schaakactiviteit

               Feest    Let’s have a party!

 

Nog een keer de feestavond in 1987. Op de foto zijn o.a. de jeugdspelers Raimondo Eggink, Michel Jeuken, Randy Duin en Martin Besselink te zien.

 
Jubileum 2014: sponsoren gezocht!

Ritchy Duin

 

Het Jubileumsponsorbord staat wekelijks voor de ingang van de grote speelzaal. Een aantal velden zijn reeds gevuld. Dat is goed nieuws! Maar er wordt druk gezocht naar nieuwe sponsoren van één of meerdere velden. Er is een heuse sponsor Jubileumflyer gemaakt! Hier staat precies in welke Jubileumactiviteiten gehouden gaan worden en hoe potentiële sponsoren kunnen bijdragen om er een waar Jubileumfeest van te maken straks! Er liggen kant en klare sponsorenveloppen klaar om uit te delen aan relaties. Iedereen kan zo heel gemakkelijk meehelpen om een sponsor te vinden. Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe keuken, bankstel of auto gekocht? Of ben je nog van plan om dit te gaan doen? Geef dan meteen even een envelop af. Dit is een kleine moeite en de club is er enorm mee geholpen!   Doe jij ook mee? Super!

 

De sponsor Jubileumflyer

 

Financiën

 

Er zijn inmiddels 11 velden verkocht. Dat is super, maar er moeten er nog veel meer worden verkocht om het Jubileumjaar te laten slagen. Op de website is een digitale versie van het sponsorbord te bezichtigen. Kijk snel op www.svhetkasteel.eu. Wanneer je klikt op een veld van een sponsor dan word je direct doorgelinked naar de website van die sponsor.

 

 

 

De Jubileumcollectebus, die te vinden is in de barruimte, werd al twee keer geleegd!

 

De Jubileumcollectebus

Op vrijdag 5 april jl. werd de gezamenlijke slotavond van het derde team gehouden in Wijkcentrum Wijchen-Zuid. Tijdens deze avond hebben we een Jubileumloterij gehouden. Er werden behoorlijk wat loten verkocht. Het gratis beschikbaar gestelde Bierfust werd gewonnen door Jos Steinmann.  

 

1.   Schaak

 

Clemens Levink heeft van de KNSB vernomen dat de KNSB-bekerfinale 2013/2014 welke op donderdag 29 mei 2014 gespeeld zal gaan worden definitief naar Wijchen komt! Klasse! Dit jaar werd de beker gewonnen door het team van onze trainer Jeroen Bosch: HMC Den Bosch. 

 

Er zullen twee of drie topschaaksters uit het Nederlands damesteam naar Wijchen komen op zaterdag 5 april 2014. Zij gaan schaaksimultaans en schaakclinics geven aan leden van Het kasteel en van bevriende schaakverenigingen uit de regio. Misschien komt de Nederlands kampioene 2013 zelfs naar Wijchen op deze dag!

 

Het is wellicht nog een goed idee om na deze activiteit een receptie te beleggen!

 

Komt Lisa Schut naar Wijchen?

 

Er wordt definitief een Open Wijchens Schaakkampioenschap georganiseerd over meerdere speelavonden aan het einde van volgend seizoen.

 

 1. Jeugd

 

Henk Rutten zal met zijn team in juni 2014 een heus schaakkamp gaan opzetten. Wat leuk!

 

Het Giesbers IJSCO-Jeugdschaaktoernooi zal een extra feestelijk tintje krijgen in mei 2014!

 

 1. Boek

 

Willem van Berkel heeft de eerste stukken al ontvangen voor het Jubileumboek. Een partij-analiticus, fotograaf en interviewer zijn ook al gevonden.

 

Naar een drukker wordt nog gezocht! Zijn er leden of ouders die contacten hebben?

 

 1. Feest

 

Op zaterdag 15 november 2014 hebben Henk Peters en Theo Willems de feestavond gepland! Waarschijnlijk zal er in de middag een schaakactiviteit voor (oud)leden plaats vinden en is er daarna ook nog een buffet.

 

Planning (concept) 2014

30 maart         Officieel 75-jarig bestaan

5 april          Schaak        Activiteit met dames uit Nederlands schaakteam

                 Feest         Receptie       

4 mei            Jeugd         Giesbers IJSCO-Jeugdschaaktoernooi

29 mei           Schaak        KNSB-Bekerfinale 2013/2014

Mei/juni         Schaak        Open Wijchens Schaakkampioenschap

Juni             Jeugd         Schaakkamp

September        Boek          Jubileumboek

15 november      Schaak        (oud)leden schaakactiviteit

   Feest         Let’s have a party!

 

Het sponsorschaakbord!

 

Schouders eronder met zijn allen!

Ritchy Duin

 

De Jubileumcommissie kwam begin december alweer voor de vierde keer bijeen. Het belangrijkste in de komende periode (2013) is om er met zijn allen voor te zorgen dat al die geplande leuke en feestelijke activiteiten in 2014 ook echt door kunnen gaan. Daarvoor zullen we de benodigde financiële middelen bij elkaar moeten zoeken. De hulp van alle leden hebben we daarbij hard nodig. Doe jij ook mee? Super!

 

 1. Schaak

 

Er is fantastisch nieuws te melden! Clemens Levink heeft van de KNSB te horen gekregen dat de organisatie van de KNSB-bekerfinale 2013/2014 aan Wijchen is toegekend! Deze zal traditioneel op Hemelvaartsdag gespeeld gaan worden.

 

Onze leden, maar uiteraard ook een aantal leden van bevriende schaakverenigingen, gaan definitief de strijd aan met een aantal topschaaksters. We gaan nog uitzoeken wat de leukste vorm is.

 

Het Open Wijchens Schaakkampioenschap zal tijdens de laatste clubavonden van het seizoen 2013-2014 gaan plaats vinden. Hopelijk zullen bijna alle Kasteelschakers in staat zijn om hier aan mee te doen.

 

Komt Anne Haast naar Wijchen?

 

 1. Jeugd

 

Henk Rutten zal t.z.t. voorbereidingen gaan treffen voor een heus schaakkamp. Ook een extra feestelijk IJSCO-Jeugdschaaktoernooi  staat ingepland.
 
 1. Boek

 

Er zijn al goede en leuke ideeën voor de opzet van het jubileumboek. Een historicus, een fotograaf, een partijanalyticus, een interviewer, een eindredacteur… Willem van Berkel gaat een groep enthousiaste medewerkers aansturen. Zijn er leden of ouders die ervaring hebben met het drukken van een boek? Of wellicht zijn er leden of ouders die contacten hebben in de drukwereld? Laat het ons weten! Alle hulp is welkom!
 1. Feest

 

Henk Peters en Theo Willems staan in de startblokken om de feestelijke activiteiten vorm te geven! Exacte datum en locatie zijn nog niet bekend. Dit sluitstuk van het jubileumjaar is iets waar we allemaal natuurlijk naar uit zien! Hapjes, drankjes, muziek? We zijn benieuwd wat er komen gaat! 

Financiën

 

Binnenkort zullen alle leden een mail ontvangen met informatie over de vriendenloterij. Het is zaak zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen aan de loterij te laten deelnemen. Doe mee om er een succes van te maken! Met een speciale sponsorflyer zullen bedrijven worden benaderd. Zelfs in Dukenburg gaan we de winkels langs.

 

De emballage bonnenactie van de jeugd gaat binnenkort van start. Ook kan iedereen straks mee doen aan een Jubileumloterij tijdens de schaakavonden. Het sponsorbord met 64 grote velden gaat er komen. De velden kunnen worden “gekocht” door bedrijven en particulieren. Er wordt nog gezocht naar een bord. Misschien moeten we het zelf gaan maken. Wie kent er een timmerman of een handige klusser? Laat het weten! We roepen alle leden op om te proberen een sponsor voor een veld te vinden. Wanneer iedereen één veldsponsor aanbrengt zijn we al een heel eind! Help mee om het sponsorbord te vullen met namen van sponsoren! Het is trouwens de bedoeling dat het sponsorbord ook op de website in digitale vorm een plaats zal krijgen.  We zoeken ook een sponsor die voor een bepaald bedrag met de sponsornaam op leuke gadgets wil komen te staan.

 

Clemens Levink gaat een aantal brede scholen benaderen om daar een schaakcursus voor beginners te geven. De vergoeding zal worden ingezet voor het jubileum. Super!  Misschien hebben jullie nog andere ideeën om geld voor het jubileum binnen te halen? Breng ons op de hoogte!

 

We rekenen op jullie steun, want alleen samen kunnen we er een mooi Jubileumjaar 2014 van maken!

 

Planning (concept) 2014

30 maart                          Officieel 75-jarig bestaan

Maart/april             Schaak    Activiteit met dames Nederlands schaakteam

Mei                     Jeugd     IJSCO-Jeugdschaaktoernooi

29 mei Hemelvaartsdag   Schaak    KNSB-bekerfinale

Mei/juni                Schaak    Open Wijchens Schaakkampioenschap

Juni                    Jeugd     Schaakkamp

September               Boek

November                Feest     Let’s have a party!

 
We gaan er wat van maken!

Ritchy Duin

 

De Jubileumcommissie kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Belangrijkste wapenfeit is dat de planning van activiteiten (in concept) is gemaakt. Ook is er nu een heuse feestcommissie! Hulde!

 

 1. Schaak

 

Clemens Levink staat te popelen om aan de slag te gaan met de KNSB-bekerfinale 2013/2014 welke op Hemelvaartsdag gespeeld zal gaan worden. Hopelijk in Wijchen! De KNSB heeft dit echter nog niet op het prioriteitenlijstje staan. Voorlopig nog even wachten op de definitieve toekenning dus.

 

Er is contact met de begeleider van het Nederlands damesteam gelegd om te zien wat de mogelijkheden zijn met deze dames. De Kasteelschakers, maar ook leden van bevriende schaakverenigingen zullen de strijd aangaan met de topschaaksters. Hoe dit precies vorm zal krijgen moet nog worden uitgewerkt.

 

Het lijkt een goed idee om een Open Wijchens Schaakkampioenschap over een periode van meerdere speelavonden te organiseren. Een mogelijkheid is om dit tijdens de avonden van het slottoernooi te doen.

 

 1. Jeugd

 

Henk Rutten zal t.z.t. voorbereidingen gaan treffen voor een heus schaakkamp. Ook een extra feestelijk IJSCO-Jeugdschaaktoernooi  staat ingepland.
 1. Boek

 

Een voorbeeldboek van schaakclub Zierikzee hebben we inmiddels grondig bestudeerd. Willem van Berkel gaat een groep enthousiaste medewerkers aansturen. Op korte termijn wordt op papier gezet wat er allemaal in moet komen.

 1. Feest

 

Hoera! Henk Peters en Theo Willems gaan zich storten op de organisatie van het onderdeel feest! Klasse! Er zijn inmiddels enkele leuke ideeën om er een geslaagde dag van te maken. Oud-leden zullen in ieder geval uitgenodigd worden. Hapjes, drankjes, muziek? We zijn benieuwd wat er komen gaat! 

Financiën

 

De materialen voor de vriendenloterij zijn binnen. Nu is het zaak zoveel mogelijk familie, vrienden, kennissen aan de loterij te laten deelnemen. Meer informatie volgt binnenkort! Ook zal er binnenkort een sponsorflyer verschijnen. Hiermee kunnen we de boer op om sponsors te werven. De jeugd zal gestimuleerd worden om zoveel mogelijk flessen in te leveren en de emballagebonnen te verzamelen voor onze vereniging. Er zal een Jubileumloterij gehouden gaan worden tijdens de schaakavonden. Er gaat een sponsorbord met 64 grote velden komen. De velden kunnen worden “gekocht” door bedrijven en particulieren. Wellicht komen er gesponsorde gadgets zoals pennen die we weer kunnen verkopen. Een echte klapper kan een schaakcursus voor beginners zijn. Clemens Levink is bereid om een aantal middagen een beginnerscursus te verzorgen bijvoorbeeld op basisscholen. De vergoeding zal worden ingezet voor het jubileum. Super! Misschien zijn er leden of ouders van jeugdleden die mee willen helpen? Laat het weten! Kennen jullie potentiële sponsoren? Breng ons op de hoogte!

 

We rekenen op jullie steun, want alleen samen kunnen we er een mooi Jubileumjaar 2014 van maken!

 

De start is gemaakt!

Ritchy Duin

 

Eerder is al wat verteld over de aanpak van ons 75-jarig Jubileum  in 2014. Wat is er inmiddels gebeurd? De Jubileumcommissie is tweemaal bijeen geweest om allerlei ideeën en activiteiten te bespreken. Er werd besproken hoe en door wie de 4 categorieën (pijlers) het beste georganiseerd zouden kunnen worden.

 

 1. Schaak

 

Clemens Levink is bijzonder actief en is rap aan de slag gegaan om uit te zoeken wat leuke jubileumactiviteiten zouden kunnen zijn. Zo heeft hij een bezoek gebracht aan de KNSB-bekerfinale welke op Hemelvaartsdag gespeeld werd in Bunschoten-Spakenburg bij schaakvereniging En Passant. Clemens heeft hier veel grootmeesters en meesters aan het werk gezien en gesproken met de organisatie. Het lijkt een bijzonder geschikte activiteit om naar Wijchen te halen in 2014.

 

Daarnaast zijn er plannen om een aantal dames uit het Nederlands Olympiadeteam te strikken om naar Wijchen te komen. De Kasteelheren zullen heel wat te verduren krijgen! Ook wordt er gedacht aan een Open Wijchens Schaakkampioenschap welke over een periode van meerdere speelavonden wordt afgewerkt (einde seizoen?). Clemens gaat zijn team van medewerkers nog samenstellen.

 

 1. Jeugd

 

Henk Rutten heeft al een aantal concrete plannen wat betreft Jubileumactiviteiten. Zo zou het best wel eens leuk zijn om een schaakkamp te organiseren voor de jeugd. Gezellig met een groep jeugdschakers ergens naar toe waar allerlei schaakactiviteiten de revue zullen passeren. Natuurlijk hebben we al het IJSCO-Jeugdschaaktoernooi dat in het Jubileumjaar extra feestelijk aangekleed kan gaan worden. Ook Henk gaat zijn team van medewerkers nog vormgeven.
 1. Boek

 

Er hadden zich veel liefhebbers gemeld om iets met het Jubileumboek te gaan doen. Een goede structuur en plan van aanpak is hierbij van groot belang. Wat moet er in komen? Wat vooral niet? Voor wie is het boek bedoeld? Het is een nauwkeurig project en een strak tijdschema lijkt zeker een vereiste te zijn. Willem van Berkel zal zich hier samen met Maarten Rossen eens goed in gaan verdiepen. Er zijn een aantal medewerkers die zich dan op hun eigen stukje (historie, partijen, foto’s, data, lijsten, standen….) kunnen richten. Een voorbeeldboek van schaakvereniging Zierikzee is inmiddels in bezit. Hier kunnen ideeën uit worden opgedaan. Daarnaast zijn er nog andere Jubileumboeken beschikbaar (Mook, Leiden…). Willem en Maarten gaan de werkzaamheden nog afstemmen met de medewerkers.

 

 1. Feest

 

De categorie waar nog niet zoveel over te melden is. Er wordt nog gezocht naar een vrijwilliger of meerdere vrijwilligers die hier wat mee willen doen. Het moet leuk zijn voor jong en oud, lid en oud-lid, man en vrouw, schaker en niet-schaker… Wat is een geschikte locatie? Receptie, feestavond, BBQ, oud Hollandsche spelen, game-night? In combinatie met een activiteit van Schaak? Wil jij graag wat doen voor ons jubileum? Laat het weten! Alleen samen kunnen we er een geslaagd feest van maken! Misschien heb je hele andere ideeën hierover.

Financiën

 

Uiteraard hangt aan de Jubileumactiviteiten een financieel plaatje. De gereserveerde middelen volstaan zeker niet. De gemeente Wijchen stelt een kleine stimuleringssubsidie beschikbaar. Een sponsorcommissie zal zich gaan buigen over hoe potentiële sponsoren het beste kunnen worden benaderd. Er komt een sponsorflyer waarin wordt aangegeven voor welk bedrag er welke naamsvermelding is op website, in zetwerk, in het jubileumboek of in de speelzaal. Een flesseninzamelingsactie door de jeugd? Een collectebus in de speelzaal? Meedoen aan de vriendenloterij? Een groot schaakbord aan de muur in de zaal met velden die te sponsoren zijn? Clemens Levink heeft het idee om een schaakcursus te verzorgen in de herfstvakantie. Het inschrijfgeld zal dan ten goede komen aan het Jubileum. Klasse! Mochten er leden of ouders van jeugdleden zijn die mee willen helpen? Laat het weten! Kennen jullie potentiële sponsoren? Laat het weten!

 

We rekenen op jullie steun, want alleen samen kunnen we er een mooi Jubileumjaar 2014 van maken!

 
Help mee om er een feest van te maken!

Ritchy Duin

 

In 2014 bestaat SV Het Kasteel 75 jaar! Dat is natuurlijk een gebeurtenis die we niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Integendeel, we gaan er een grootse schaakhappening van maken!

 

Eerder hebben jullie hierover al wat kunnen lezen. Het raamwerk is uiteengezet, de pijlers (4 soorten activiteiten) zijn duidelijk gemaakt. Inmiddels hebben jullie middels het invullen van een enquêteformulier aan kunnen geven of je het leuk vind om mee te helpen om het Jubileum te laten slagen. Als hoofdorganisator van één van de activiteiten of met het helpen om één van de activiteiten mede te organiseren.

 

Heb je nog geen formulier gezien en ingevuld? Vraag er dan snel naar bij één van de bestuursleden.

 

Hoe zat het ook weer?

 

We willen graag het Jubileum gaan vieren met 4 verschillende categorieën activiteiten (de 4 pijlers). Dat zijn:

1.    Een schaakactiviteit voor leden en niet-leden

2.    Een feest voor leden en partners

3.    Een jeugdactiviteit

4.    Een jubileumboek

Voor iedere pijler is een hoofdorganisator nodig. Deze persoon stelt het organisatieteam voor deze categorie samen en kiest samen met de teamleden de specifieke activiteit(en). De 4 hoofdorganisatoren zitten in de Jubileumcommissie welke wordt aangevuld met de huidige voorzitter, penningmeester en secretaris.

 

Er zijn nog maar enkele reacties gekomen van leden die mee willen helpen. Dat kan natuurlijk niet, zonder hulp van jullie hebben we in 2014 geen Jubileumviering. Dat kan niet de bedoeling zijn! Er zijn voornamelijk nog vrijwilligers nodig voor hulp en organisatie bij het feest en de jeugdactiviteit. Dus hierbij het dringende verzoek om alsnog het enquêteformulier in te vullen wanneer je dat nog niet hebt gedaan.

 

De Jubileumactiviteiten zullen natuurlijk ook bekostigd dienen te worden. De reservering die hiervoor beschikbaar is zal een klein deel op kunnen vangen. Een groot gedeelte zal door sponsoring moeten worden bijeengebracht. Wanneer er leden of ouders van jeugdleden zijn die contacten hebben met sponsorkandidaten dan horen we dat graag. Wij juichen het uiteraard ook toe wanneer ouders van jeugdleden zich willen inzetten bij het organiseren van de Jubileumactiviteiten.

 

We rekenen op jullie steun, want alleen samen kunnen we er een mooi Jubileumjaar 2014 van maken!

 
75-jarig Jubileum 2014

Henk Rutten

 

In 2014 bestaat SV Het Kasteel 75 jaar. Dat is natuurlijk een gebeurtenis die we niet ongemerkt voorbij kunnen laten gaan. Eind vorig seizoen heeft het bestuur een avond nagedacht over hoe we als vereniging dit jubileum onvergetelijk kunnen invullen. Hierover heeft u in Zetwerk al een en ander over kunnen lezen. In deze brief willen we onze ideeën nog eens delen met de leden van de club en een oproep doen aan mensen om aan de organisatie van dit jubileum mee te werken.

 

Welke activiteiten

Het bestuur heeft in eerste instantie gekeken naar wat andere verenigingen hebben gedaan en gekeken naar de uitgebreide bijdragen die we van Clemens Levink en Ton Wouters hebben ontvangen. Maar de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt.

 

Wij hebben vooral gekeken naar een manier om uit al deze mogelijkheden die activiteiten te kiezen die tegemoet komen aan de wensen van al onze leden. En dat zal niet makkelijk zijn, want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeuren. Om deze keuze in goede banen te leiden heeft het bestuur geprobeerd een structuur op te zetten die daarbij kan helpen.
 

Structuur

Het jubileum moet een groots feest worden en het lijkt ons dat dat met meerdere activiteiten opgeluisterd moet worden. Het ligt voor de hand om in ieder geval één activiteit te organiseren waarbij schaken voor leden en niet-leden centraal staat (een toernooi of simultaan of iets dergelijks). Verder zou er voor de leden (en partners) een feestelijke activiteit georganiseerd kunnen worden waarbij schaken een mindere rol speelt (receptie, feestavond, reünie, BBQ). Ten derde is het jubileum ook een feest voor de jeugdleden. Een activiteit voor hen hoort er zeker ook bij. Tenslotte zou het bestuur ook graag een jubileumboek uit willen geven.

 

Samengevat stellen we dus voor om het jubileum te vieren met vier activiteiten:

 

 1. Een schaakactiviteit voor leden en niet-leden
 2. Een feest voor leden en partners
 3. Een jeugdactiviteit
 4. Een jubileumboek

 

De jubileumcommissie

Om het jubileum te organiseren willen we een jubileumcommissie in het leven roepen. Deze commissie zou in onze visie uit 7 mensen moeten bestaan. Vier van de leden zouden hoofdorganisatoren van de vier bovengenoemde activiteiten zijn. Deze worden dan aangevuld met de voorzitter, penningmeester (voor de financiën) en secretaris (voor de PR). Deze laatste drie hebben dan een ondersteunende rol.

 

De taken van de 4 hoofdorganisatoren bestaan uit

 

opsommingsteken het kiezen van de specifieke activiteit in de betreffende categorie (in overleg met de leden van de club)
opsommingsteken het samenstellen van het team van mensen dat de organisatie van deze activiteit op zich neemt
opsommingsteken de leiding nemen in de organisatie van de betreffende activiteit

 

Grafisch ziet dat er als volgt uit.

 

 

Hoewel het bestuur vanzelfsprekend suggesties zou kunnen doen voor de invulling van deze activiteiten, doen we dat niet. Het is aan de vier commissieleden om hier een invulling aan te geven in samenspraak met de leden.

 

De volgende stappen

Wij willen graag de volgende stappen zetten:

 

opsommingsteken We willen graag weten wie in de jubileumcommissie plaats zou willen nemen en de verantwoordelijkheid willen nemen voor de organisatie van één activiteit
opsommingsteken We willen graag weten wie bereid is om mee te helpen bij de organisatie van één of meer van de activiteiten
opsommingsteken We willen graag zoveel mogelijk suggesties van de leden voor de invulling van de vier soorten activiteiten

 

Tot slot

Met deze aanpak willen we een goed begin maken met de voorbereidingen van het jubileum. We zijn erg benieuwd wat jullie er van vinden en horen graag van de leden.

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 29 april 2014