Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 04-02-2023 om 19:05:34  

Mook en Het Kasteel succesvol bij massakamp

 

Op vrijdagavond 27 januari was het zover. Voor het eerst na de coronaperiode kon er weer een massakamp tussen Het Kasteel en Mook gespeeld worden. Op dezelfde dag stond al de wedstrijd in de SOS-competitie tussen beide ploegen op het programma. Het leek zowel ons als Mook een goed idee om deze wedstrijd van 8 tegen 8 uit te breiden met zoveel mogelijk spelers van beide clubs.

Het was wel even een puzzel om tot een wat eerlijke verdeling te komen. Het Kasteel had aanzienlijk meer aanmeldingen dan Mook. Bovendien was de speelsterkte nogal verschillend. Bij Mook zaten de sterkste spelers in het SOS-team terwijl wij nog enkele heel sterke spelers achter de hand hadden. Als wij deze hadden ingezet was het een wel erg ongelijke strijd geworden. Daarom besloten we onze bordopstelling op het laatste moment nog wat aan te passen en besloot intern wedstrijdleider Henk Massink voor de belangstellenden die niet mee konden doen en overige clubleden alsnog een indeling te maken.

Om evenveel spelers namens Mook als Het Kasteel aan de start te krijgen besloot de schrijver van dit stukje ( de voorzitter) tot verrassing van velen om deze avond voor zijn geboorteplaats Mook uit te komen. Dat werd geen succes. In een vlaag van verstandsverbijstering gaf ik zowaar mijn dame weg. Dat gaf natuurlijk voedsel aan de complotdenkers in de zaal die dachten dat ik zo mijn eigen club alsnog een dienst wilde bewijzen.

Enfin, het SOS- team van Het Kasteel ( zie de foto) verloor uiteindelijk de competitiewedstrijd met 5-3. Met wel een sterk ( winnend) optreden van Kaz Haans en Stein van Tol. De strijd aan de overige zeven borden viel met 5 ½ – 1 ½ in Wijchens voordeel uit. Zodat de totaalsom uitviel in 8 ½ – 6 ½ voor  Het Kasteel. Beide verenigingen hadden na afloop dus iets te vieren !

Naar de wisselbeker werd voor het begin nog druk gezocht in zowel Mook als Wijchen. We wisten niet meer waar hij gebleven was. Uiteindelijk bleek hij toch in wijkcentrum Wijchen Zuid te staan, waar hij nog tenminste een jaartje blijft staan.

De individuele scores van het SOS-team vind je elders op deze website. De uitslagen van de rest van de massakamp waren:

 

Simon van Dijk - Stan Lamers 1-0
Kosse Stegman - Marcel Nijman 1-0
Marnix van Tol - Byron Eekhout  1-0
John Hermans - Emiel Laurant 1/2 - 1/2
Ben van Cuyk - Tessa Versteegde  1-0
Vadim Pankylich - Henk van Zuijlen 0-1
Robin Vossen  - Toine van Bergen 1-0