Verslagen van overige externe jeugdactiviteiten

 

10 Mei 2015

Dimitris en Paris speelden het NK-jeugd 2015!

Ritchy Duin

 

Van 2 tot 10 mei vond in het Topsportcentrum van Rotterdam het NK-jeugdschaak plaats in de categorieën A, B en C (tot 20, 16 en 14 jaar). Van onze vereniging hadden Dimitris (B-cat.) en Paris Loutragotis (C-cat.) zich geplaatst voor dit nationale kampioenschap. Met nog één ronde te gaan zaten beide spelers al op 4½ punt uit 8. In de laatste partij wist Paris nog een zwaar bevochten remise te behalen. 5 punten is een uitstekende prestatie in dit zware deelnemersveld. Dimitris verloor de laatste ronde helaas en eindigde dus met een 50% score. Ook dat is een prima resultaat!

 

  Score Plaats Rating TPR
Dimitris Loutragotis 4½ uit 9 11 1919 1939
Paris Loutragotis 5 uit 9 13 1491 1784

 

 

 

12 juni 2014

Dimitris wint IJSCO-totaalklassement 2013-2014!

Ritchy Duin

 

Vorig seizoen was het nog een tweede plaats, maar dit seizoen werd Dimitris Loutragotis IJSCO-jeugdschaakkampioen! Onze jeugdkampioen speelde slechts 6 van de 13 IJSCO-jeugdschaaktoernooien. Zelfs op het slottoernooi afgelopen zaterdag in Wageningen moest hij verstek laten gaan vanwege zijn deelname aan een internationaal schaaktoernooi in Maastricht. Omdat voor het IJSCO-klassement de 5 beste resultaten meetellen werd Dimitris toch nog met een behoorlijk ruime voorsprong de IJSCO-kampioen 2013-2014!

 

1.

Dimitris Loutragotis

Het Kasteel  Wijchen

195,5

2.

Gerhard van der Knijff

De Schaakmaat  Apeldoorn

151,6

3.

Dries Wedda

De Toren  Arnhem

151,0

 

Andere jeugdspelers van Het Kasteel in het eindklassement:

Paris Loutragotis

7

Bram Rutten

24

Ibo Schuring

37

Joey Brouwer

48

Marios Loutragotis

49

Lea Schuring

54

Adar Zeren

115

Simon van Dijk

130

Stein van Tol

158

Etienne Rutten

181

Christel van Diepen

182

Tu-San Nguyen

199

Tom van der Plas

210

Marnix van Tol

281

Quentin Sterkendries

306

Lobke Sterkendries

353

Levi Sterkendries

388

Sylke Sterkendries

400

 

In Maastricht bij het Open Limburgs Schaakkampioenschap presteerde Dimitris ook uitstekend. Met een score van 5½ uit 7 behaalde hij zelfs een 5de plaats in de C-groep! Paris pakte met 5 punten een knappe 8ste plaats.

 

Dimitris in actie tijdens het Open Schaakkampioenschap van Limburg

 

25 november 2011

Eindelijk winst tegen Mook

Henk Rutten

 

Vorig jaar verloren we de jaarlijkse massakamp bij de jeugd in Malden. Eerder dit seizoen stolen de Mokenezen de senioren beker uit Wijchen. Hoe blij waren we dat de massakamp bij de jeugd dit jaar in Wijchen bleef. SV Mook was zo goed de beker wel mee te nemen. In totaal speelden er 28 kinderen mee in de massakamp. Simon en Christel deden nog een keertje mee met Mook zodat het 14 tegen 14 werd. De top borden speelden 2 potjes, de rest speelde 3 potjes.

 

Nadat de eerste twee rondes gespeeld waren was de stand gelijk. Zou het, net als vorig jaar, weer een minimaal verschil worden? Vorig jaar won Mook met het kleinst mogelijke verschil. Dit jaar maakte SV Het Kasteel korte metten met Mook in de laatste ronde. De eindstand werd uiteindelijk 45-37. De jongste deelneemster, Lobke Sterkendries, mocht de beker in ontvangst nemen.

 
21 januari 2010

Het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap

Jorik Quint

 

Op 28, 29 en 30 december was het weer zo ver: het PJK (Persoonlijk Jeugd Kampioenschap). Dit jaar kwam het Kasteel met slechts 3 deelnemers: Jermo Kooijmans (A), Simon van Dijk (B) en ik (Jorik Quint) (B). Allen met de doelstelling een goed toernooi te spelen.

 

Ronde 1
Jermo mocht het met wit het opnemen tegen top Toren speler Jan van Dorp. Hij probeerde en hield lang vol, maar na verloop van tijd kon Jermo het opgeven. Simon met wit werd tegen Chateleijne Sanders neergezet. Na nog niet zo lang spelen verloor Simon een stuk en het leek verloren, maar door lang moed te blijven houden kreeg hij nog een kans: Chateleijne gaf het stuk terug. Toen moest Simon gelijk houden tegen twee overige vrij pionnen van heer tegenstandster. Dat lukte knap; 0,5 - 0,5. Zelf moest ik met zwart tegen Noud Lentjes. In een scherpe variant van het schots-gambiet. Jammer genoeg maakte ik een domme fout en verloor ik een stuk. Na even doorspelen zag ik dat het geen nut meer had; 1-0.

 

Ronde 2

Deze keer speelde Jermo met zwart tegen Reimer Meulenbeek. Jermo wist de partij vrij rustig en bewust te winnen. Simon (met zwart) mocht tegen Max van de Pavoordt; een bekende van Pallas. na een tijdje spelen stond de partij gelijk en het leek remise. Jammer genoeg schatte Simon een dameruil verkeerd in en verloor hij twee pionnen. Hij verloor. Met wit schoof ik aan tegen Dimitri Brons in een scherpe variant van het siciliaans kon aan het eind een beetje gelukkig mat in 7 maken. En met secuur schuiven gebeurde dat ook.

 

Ronde 3

Jermo kreeg met wit deze ronde een bekende Pallas spele tegn Jhonny Paans. Hij wist de partij knap na een pion winst te winnen. Deze ronde kwam de grote Kasteel-kraker: Simon van Dijk tegen Jorik Quint. Met een gelukje kreeg ik in de opening een pion cadeau. En tot overmaat van ramp speelde Simon een verkeerde verdedigings zet tegen een matdreiging en kon ik nogmaals mat dreigen. Simon moest dit maal een stuk offeren om mat te verkomen. Na nog even spelen vond ik nog wat stukken en uiteindelijk de mat 0 - 1

.

Ronde 4

Voor Simon en mij werd dit een vrij teleur stellende ronde: simon verloor van Erik Duijm en ik verloor van Nico Zwirs. Jermo mocht het met zwart opnemen tegen de absolute favoriet voor de winst van het toernooi namelijk: Koen Lambrechts. In een spannende partij moest Jermo hard verdedigen. Uiteindelijk kwam Jermo er niet goed uit. Hij verloor.

 

Ronde 5

Deze ronde won Jermo met wit van Paul Glasbeek. Simon kwam met zwart uit tegen Anne Lambrechts. Simon kwam 2 pionnen voor en speelde rustig uit naar winst naar het afruilen van zijn stukken met die van Anne. Ik speelde een slechte partij tegen Thomas van Veelen en liet me uiteindelijk stikmat zetten.

 

Ronde 6

Simon had een bye. Jermo speelde zijn laatste partij tegen de Torennaar Mees van Osch. Het was een lange partij waarin uiteindelijk Mees de beste bleek te zijn. Zelf speelde ik met wit tegen Jop Rouwhorst en om de ellende te vergroten liet ik hem zomaar naar binnen lopen en mij mat zetten. Raar genoeg kreeg ik volgens de Osbo site toch nog een halfje.

 

Conclusie

Het was zeker geen fantastisch toernooi, maar het was wel heel erg leuk en daar gaat het om!!!!!!! En ja volgende keer weer beter op het IJsco toernooi in Ede en er weer vol voor gaan.