Verslagen Kasteel 1 (SOS 8)

 

Uitslagen & Standen  

 

12 maart 2019

Het Kasteel 1 (SOS8) boekt afgetekende zege op de nummer 2 en is al kampioen

Ton Wouters

 

Op dinsdagavond moesten we in Dieren spelen tegen het eerste team van Theothorne dat op de 2de plaats stond met 1 matchpunt minder. Dus om kansen in eigen hand te houden moest gewonnen worden of ten minste een gelijkspel gehaald te worden. Voor de nummer 3 hoefden we niet bang te zijn.

 

Maar het werd een glorieuze avond. Het Kasteelteam liet Theothorne met een illusie armer achter. Het werd een afgetekende overwinning met de alleszeggende cijfers van 5½ tegen 2½.

 

Niemand verloor, dus iedereen had zijn bijdrage aan de teamprestatie. Om 19.45 uur werden de klokken aangezet voor de eerste zet. Alleen Henk Massink kon pas om 20.10 uur aantreden voor de eerste zet. Hij moest met de trein vanuit Tilburg komen.

 

Ton vocht met zijn tegenstander een strijd uit op de open e-lijn, waarbij veel stukken sneuvelden. Toen de kruitdampen opgelost waren bleken alleen 2 paarden fier overeind te staan en wat voetvolk. Het was over, de eerste remise. Jos speelde een interessante partij met een lange en korte rokade. De koning van Jos stond in een open korte rokade en de vijandelijke koning redelijk veilig. Dit overziend vond Jos het beter om de 2de remise aan te nemen.

 

Henk van Kortenhof speelde een gelijkopgaande partij waarin de tegenstander langzamerhand het initiatief tot zich trok. Henk kon zich handhaven, maar kreeg onvoldoende materiaal voor een matpositie met tot gevolg dus de 3de remise. Bram Rutten speelde een mooie partij. Met de witte stukken was hij op het bord heer en meester. Een goed plan kon de tegenstander met zetherhaling doen stoppen. De vrede werd getekend, weer een remise, al de 4de.

 

Tenslotte zorgde Leo voor de 5de remise, die tot het laatst een verbeten strijd uitvocht met een pion minder. Hij kon de zwakke velden goed onder controle houden, zodat zijn tegenstander er niet door kon. Voor de finishing touch zorgden de drie winstpartijen van Henk Massink, Henk Rutten en Twan.  De tegenstander van Twan had op een bepaald moment de winst in handen, maar deed iets niet goed. Dat moet je tegen Twan niet doen. Hij weet er wel raad mee. Met nog 18 seconden op de klok en bij iedere zet kreeg hij er 10 sec. bij, De tegenstander had nog minuten op de klok staan, maar Twan voerde zijn partij keurig tot winst.

 

Henk Rutten speelde een moeilijke partij en kwam in de verdrukking. Maar door zijn tijd goed te gebruiken kon hij zijn stukken hergroeperen tot een mataanval of de tegenspeelster moest een toren laten slaan om haar  koning lucht te geven. Henk speelde daarna een gewonnen partij. Henk Massink moest tenslotte zijn achterstand in tijd proberen te verkleinen. Door zijn tegenstander voor moeilijke problemen te stellen lukte het hem wonderwel. Toen hij dacht een pion te winnen kon Henk een winnende paardzet plaatsen, gaf zijn tegenstander zich meteen gewonnen.

 

Al met al een overtuigde zege, terwijl de 7de ronde tegen UVS nog bij een gezamenlijke ronde als tegenstander op de rol staat. Het Kasteel heeft nu 11 matchpunten, terwijl de nummer twee er 8 heeft. We zijn niet meer te achterhalen.

 

Persoonlijke uitslagen:

 

  Theothorne 1 (Dieren) 1651 Het Kasteel 1 (Wijchen) 1731
1. Cor Vrouenraets 1878 Henk Massink 1898 0 1
2. Henk Bergsma 1618 Twan Rutjes 1918 0 1
3. Piet Gommers 1738 Henk van Kortenhof 1869 ½ ½
4. Dick van Rumpt 1670 Ton Wouters 1579 ½ ½
5. Bart de Kwaasteniet 1526 Bram Rutten 1709 ½ ½
6. Bob Coenen 1625 Leo van Dijk 1603 ½ ½
7. Dick Vermeulen 1559 Jos Steinmann 1605 ½ ½
8. Wilma Dufrenne 1597 Henk Rutten 1670 0 1

 

Kasteel 1 (SOS8) kampioen tweede klasse achttallencompetitie

Leo van Dijk

 

Met een overtuigende 5,5-2,5 overwinning op Theothorne uit Dieren heeft Kasteel SOS 1 het kampioenschap in de tweede klassen van de SOS competitie behaald. Met de slotronde nog voor de boeg is er een onoverbrugbare voorsprong op de concurrenten.

 

Tijdens de wedstrijd zag het er lang niet erg rooskleurig uit. Op veel borden hadden onze spelers een mindere tot maximaal gelijke stelling. Aan het eind van de avond vielen enkele partijen ineens onze kant op. En werden remises uit het vuur gesleept waar een nederlaag eerder in de partij logisch zou zijn geweest. Dus de penningmeester kan zijn borst nat maken: tijd voor een feestje op de slotavond in juni!

 

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 12-12-2019 om 10:46:02